Frakt från 59:-   |   Fraktfritt över 700:- (inom Sverige)   |   Vi skickar inom 1-2 dagar   |   Trygga betalningar

HEM / GARN / Garnkvalitet / Alpackagarn

Alpacka garn

Alpacka garn är ett mjukt och varmt garn som är tillverkat av ull från alpackor. Alpackor är kameldjur som är nära släkt med laman och de lever i höglänta områden i Sydamerika. Alpackagarnet är populärt på grund av dess mjukhet, lyster och värme, samt dess förmåga att behålla formen.

Alpacka garn

Alpacka garn finns i olika tjocklekar och kan användas till olika slags stickade eller virkade projekt, från små accessoarer som mössor och vantar till större plagg som tröjor och sjalar. 
En av fördelarna med alpackagarn är att det är lätt att sticka eller virka med. 

Garnet är mjukt och smidigt, vilket gör att det glider lätt över stickorna eller virknålen. Alpackagarnet är också relativt lätt att forma och hålla spänning på, vilket gör det enkelt att få ett jämnt och fint resultat. När du använder alpackagarn är det viktigt att tänka på att det kan vara känsligt för värme och friktion. Tvättas garnet på för hög temperatur eller utsätts det för friktion kan det tappa sin mjukhet och lyster. Därför är det viktigt att tvätta alpackagarn med varsamhet och att undvika att gnugga eller krama det för hårt.  För att tvätta alpackagarn bör du först och främst kolla på etiketten för tvättråd. Många alpackagarn kan tvättas för hand i kallt vatten eller i maskin på ett kallt och skonsamt program. Använd ett milt tvättmedel gärna ulltvättmedel och låt sedan garnet lufttorka på en plan yta.  

När du stickar eller virkar med alpackagarn är det bra att använda lämpliga stickor eller virknålar för att undvika att garnet trasslar eller blir för tight. Det kan också vara en bra idé att sticka eller virka en provlapp för att se hur garnet beter sig innan du börjar på ett större projekt.  Alpackagarn kan vara lite dyrare än andra sorters garn, men det är värt det för dess kvalitet och mjukhet. Det är ett perfekt garnval om du vill skapa något som är varmt, mjukt och hållbart.

Fraktinfo

Ordrar över 700 kr är fraktfria.
Övriga kostar
59 kr Posten ospårbart
69 kr DHL service point
Varor under 500gram skickas som brev med posten. Varor som väger över 500gram skickas med DHL till din service point.
Varor till Finland och Danmark kostar 149:- och skickas med DHL.

Mer om Kaki

Kaki startades år 2000 av Katti Kinnander

Flera leverantörer av garn från hela världen

Ett stort antal GARN-KIT som blivit väldigt populärt 

Sticktillbehör i alla modeller 

Lager och butik i Åre

Kontakta oss

 0647-52280

 order@kaki.se

 Kaki AB, Årevägen 74, 837 52, Åre 

   

Betalas & levereras tryggt med

Copyright © 2022 Kaki AB  |  Sitemap |  Cookies  |  Powered by SiteSmart