Frakt från 59:-   |   Fraktfritt över 700:- (inom Sverige)   |   Vi skickar inom 1-2 dagar   |   Trygga betalningar

HEM / GARN / Garnkvalitet / Återvunnet Garn

Återvunnet/Recyclat Garn

Här hittar du garn som har varit något klädesplagg eller annat material som har återvunnits och blivit garn. Bra för miljön och passar helt rätt för framtiden.

Återvunnet eller recyclat garn är ett hållbart val för stickning och virkning, eftersom det minskar mängden avfall som hamnar på soptippen och minskar behovet av att producera nytt garn. Här är några exempel på återvunna eller recyclade garn som du kan använda:
Återvunnen bomull görs genom att återvinna överblivet material från bomullsproduktion och textilindustrin. Detta material blir sedan återanvänt för att skapa nya garn.
Återvunnen polyester görs genom att återvinna gamla plastflaskor och annat plastmaterial. Dessa material smälts sedan ner och omvandlas till garn. 
Återvunnen ull görs genom att återvinna överblivet material från tillverkning av ullkläder och textilier. Detta material kardas sedan om och spinnas om till nytt garn.
Återvunnen nylon görs genom att återvinna överblivet material från nylonproduktion och textilindustrin. Detta material smälts sedan ner och omvandlas till garn.
Lin och hampa är naturliga material som är biologiskt nedbrytbara och kan återanvändas. De kan också odlas på ett hållbart sätt utan användning av kemikalier.
Återvunnen kashmirgarn är ett garnmaterial som framställs genom att återvinna gamla kashmirkläder och textilier. Processen involverar att klippa ner gamla kläder i små bitar och sedan spinna dessa bitar till en tråd som kan användas för att skapa nya kashmirprodukter.

Fördelarna med återvunnen kashmirgarn är många. För det första minskar det mängden avfall och resursanvändning genom att återanvända befintligt material istället för att skapa nytt. För det andra minskar det också behovet av att använda kemikalier och energi som är involverade i produktionen av nya kashmirprodukter. Återvunnen kashmirgarn kan användas för att skapa en mängd olika produkter, inklusive tröjor, halsdukar och mössor. Slutresultatet är mjukt, varmt och bekvämt, precis som vanligt kashmirgarn. Det är ett utmärkt val för dem som vill göra miljövänliga val och minska sin klimatpåverkan. När du använder återvunnet eller recyclat garn för stickning eller virkning, är det viktigt att du läser etiketterna och följer instruktionerna för att ta hand om garnet på rätt sätt. På så sätt kan du säkerställa att ditt projekt blir hållbart och varar länge.

.

.

.

Fraktinfo

Ordrar över 700 kr är fraktfria.
Övriga kostar
59 kr Posten ospårbart
69 kr DHL service point
Varor under 500gram skickas som brev med posten. Varor som väger över 500gram skickas med DHL till din service point.
Varor till Finland och Danmark kostar 149:- och skickas med DHL.

Mer om Kaki

Kaki startades år 2000 av Katti Kinnander

Flera leverantörer av garn från hela världen

Ett stort antal GARN-KIT som blivit väldigt populärt 

Sticktillbehör i alla modeller 

Lager och butik i Åre

Kontakta oss

 0647-52280

 order@kaki.se

 Kaki AB, Årevägen 74, 837 52, Åre 

   

Betalas & levereras tryggt med

Copyright © 2022 Kaki AB  |  Sitemap |  Cookies  |  Powered by SiteSmart