Frakt från 59:-   |   Fraktfritt över 700:- (inom Sverige)   |   Vi skickar inom 1-2 dagar   |   Trygga betalningar

HEM / MÖNSTER / Istex Islandströjor

Mönster Islandströjor 

Istex Isländska stickmönster är kända för sin skönhet, komplexitet och unika stil. 

De är vanligtvis inspirerade av naturen på Island och inkluderar ofta motiv som snöflingor, fjäll, vulkaner, djur och blommor. 

En av de mest kända isländska stickade plaggen är Lopapeysa, eller islandströjan. Lopapeysa kännetecknas av sin runda hals och mönster i form av band runt midjan och ärmar.
Mönstren är vanligtvis symmetriska och består av geometriska former i olika färger.

De flesta isländska tröjorna stickas nerifrån och upp där man börjar med att sticka bål, sedan 2 ärmar som stickas på bålen. Därefter stickas det traditionella mönstret i olika färger i ett diagram där också minskningar görs allt eftersom. 

De flesta tröjorna är enkla att sticka och passar bra som en första tröjstickning. Börja gärna att sticka en islandströja i Lett Lopi eller Alafoss Lopi där man använder lagom tjocka stickor för ett ganska snabbt stickprojekt.

Hur utmärker sig stickmönster från Island?

Mönster från Island har flera karakteristiska drag som gör dem unika och särskiljer dem från mönster från andra kulturer. 

Här är några särskilda egenskaper som ofta finns i stickmönster från Island:
Geometriska mönster:
Islandsmönster kännetecknas av geometriska mönster med tydliga linjer och former. Vanliga motiv inkluderar rutor, ränder, zigzagmönster och diamantformer.
Tvåfärgsstickning: En populär teknik i Island är tvåfärgsstickning, där man använder två olika färger i samma rad för att skapa mönster och kontraster. Detta kan ge en färgstark och levande effekt i mönstret.
Naturella motiv: Många av de traditionella mönstren på Island hämtar inspiration från naturen och omgivande landskap. Du kan hitta mönster som representerar fjäll, vågor, snöflingor, fåglar och andra naturmotiv.
Symmetri: Islandsmönster är ofta symmetriska och balanserade i sitt utseende. Detta kan vara genom spegling av mönster på både horisontell och vertikal nivå.
Traditionella mönster: Island har en stark stickningstradition, och många mönster har överförts från generation till generation. Traditionella mönster kan ha symbolisk betydelse och berätta historier eller representera specifika regioner eller familjer.
Tjockt ullgarn: Islands karga klimat har lett till att islandskt ullgarn är känt för sin värme och hållbarhet. Mönster från Island är ofta anpassade för att stickas med tjockt ullgarn, vilket ger tröjor och accessoarer som är perfekta för att hålla sig varm i kalla väderförhållanden. 

Dessa är några av de sätt på vilka mönster från Island skiljer sig från andra sticktraditioner. De representerar Islands unika kultur och geografiska förhållanden, och bär på en historia och tradition som har förts vidare i generationer.

Fraktinfo

Ordrar över 700 kr är fraktfria.
Övriga kostar
59 kr Posten ospårbart
69 kr DHL service point
Varor under 500gram skickas som brev med posten. Varor som väger över 500gram skickas med DHL till din service point.
Varor till Finland och Danmark kostar 149:- och skickas med DHL.

Mer om Kaki

Kaki startades år 2000 av Katti Kinnander

Flera leverantörer av garn från hela världen

Ett stort antal GARN-KIT som blivit väldigt populärt 

Sticktillbehör i alla modeller 

Lager och butik i Åre

Kontakta oss

 0647-52280

 order@kaki.se

 Kaki AB, Årevägen 74, 837 52, Åre 

   

Betalas & levereras tryggt med

Copyright © 2022 Kaki AB  |  Sitemap |  Cookies  |  Powered by SiteSmart