Frakt från 59:-   |   Fraktfritt över 700:- (inom Sverige)   |   Vi skickar inom 1-2 dagar   |   Trygga betalningar

Raka stickor

Raka stickor är lämpliga för projekt som stickas fram och tillbaka, som t.ex. en sjal, en tröja, en filt eller en halsduk. Det är också möjligt att använda rundstickor för att sticka fram och tillbaka genom att inte ansluta ändarna på stickorna, men detta kan bli obekvämt och onödigt klumpigt för mindre projekt.

Raka stickor för stickning finns i olika storlekar och material beroende på vilken typ av garn du använder och vilken stickteknik du vill använda. De vanligaste materialen för stickor är trä, metall, plast och bambu.

Lagerstatus: 30

Addi par aluminium 35cm

Lagerstatus-ikon

Lagerstatus: 30

40

kr

Lagerstatus: 29

Addi par bambu 25cm

Lagerstatus-ikon

Lagerstatus: 29

76

kr

Lagerstatus: 50

Addi par plast 35cm

Lagerstatus-ikon

Lagerstatus: 50

49

kr

Lagerstatus: 150

Tulip parstickor bambu 25cm

Lagerstatus: 150

55

kr

Lagerstatus: 150

Tulip parstickor bambu 35cm

Lagerstatus: 150

55

kr

Bambu eller metall?

Om du har valet mellan raka stickor av bambu och metalljumperstickor för att sticka, finns det några faktorer att överväga:

Material:
Raka stickor av bambu är lätta, varma att hålla i och ger en naturlig känsla. De kan vara bra för nybörjare eftersom de har en viss flexibilitet och greppar garnet något bättre än metallstickor.
Metalljumperstickor å andra sidan är starka, glatta och har ingen flexibilitet. De kan vara fördelaktiga när du behöver snabbt och smidigt sticka med ett jämnt stickresultat.

Grepp och komfort:
Greppet och komforten är en personlig preferens. Vissa människor tycker att bambustickor är bekvämare eftersom de är varma och lätta.
Metallstickor kan vara mer lämpliga för dem som föredrar en svalare känsla och vill ha minimalt motstånd när garnet glider över stickorna. 

Stickningsteknik:
Beroende på vilken typ av teknik eller mönster du arbetar med kan vissa stickor vara mer lämpliga än andra. Till exempel kan vissa människor föredra att använda metalljumperstickor när de stickar med mycket tunna eller glatta garner, eftersom garnet glider lättare på metall. Å andra sidan kan bambustickor ge bättre grepp för material som har en tendens att vara halkiga eller svårhanterliga. 

Ljudnivå:
En annan faktor att tänka på är ljudet som skapas när stickorna möts. Bambustickor är tystare än metallstickor och kan vara fördelaktiga om du föredrar en tystare stickupplevelse. I slutändan handlar valet mellan bambu- och metallstickor om personliga preferenser och det projekt du arbetar med. 

Det kan vara bra att prova båda materialen för att se vilket du föredrar och vilket som fungerar bäst för dina specifika behov och stickningstekniker.

Fraktinfo

Ordrar över 700 kr är fraktfria.
Övriga kostar
59 kr Posten ospårbart
69 kr DHL service point
Varor under 500gram skickas som brev med posten. Varor som väger över 500gram skickas med DHL till din service point.
Varor till Finland och Danmark kostar 149:- och skickas med DHL.

Mer om Kaki

Kaki startades år 2000 av Katti Kinnander

Flera leverantörer av garn från hela världen

Ett stort antal GARN-KIT som blivit väldigt populärt 

Sticktillbehör i alla modeller 

Lager och butik i Åre

Kontakta oss

 0647-52280

 order@kaki.se

 Kaki AB, Årevägen 74, 837 52, Åre 

   

Betalas & levereras tryggt med

Copyright © 2022 Kaki AB  |  Sitemap |  Cookies  |  Powered by SiteSmart