Frakt från 59:-   |   Fraktfritt över 700:- (inom Sverige)   |   Vi skickar inom 1-2 dagar   |   Trygga betalningar

HEM / MÖNSTER

Stickmönster från olika designers

Det finns många olika stickmönster och designers inom stickning. Här hittar du våra designers som vi har valt att jobba med och även egna mönster från Kaki Design. 

Mönster från Kaki Design är lätta att sticka och virka och du kan köpa mönster på papper eller PDF. Beställer du ett mönster som PDF från Kaki Design så mailas mönstret till din mailadress första arbetsdagen efter ditt köp i webshopen.


Flera stickmönster från Kaki Design finns som Garn-Kit med mönster och garn

Mössor och Pannband är Kaki Designs specialitet men det finns även lättstickade tröjor, halsdukar, halskragar, poncho, strumpor och vantar som är enkla att följa under fliken Kaki Design.

Virkmönster:

Du hittar även många olika mönster för virkning hos oss. Många snabbvirkade projekt som tex mössor och sittunderlag. Men även en del virkade inredningsprojekt som korgar, laptopfodral och blomkrukor. 

Stickmönster från designers som Kaki valt att arbeta med

PetiteKnit är en stickdesigner som är känd för att skapa vackra och moderna stickmönster. Designerns namn är Mette Wendelboe Okkels och hon kommer från Danmark. Hennes designfilosofi är att skapa tidlösa och användbara plagg som är lätta att sticka och bära.

PetiteKnit har en stor samling av stickmönster som inkluderar allt från tröjor och koftor till mössor och vantar. Mönstren är tillgängliga för både vuxna och barn, och de är ofta inspirerade av den skandinaviska stilen. Förutom att erbjuda mönster, har PetiteKnit även sin egen garnlinje som är speciellt utvald för att fungera med hennes mönster. Garnet är av hög kvalitet och tillgängligt i en rad olika färger. Mette Wendelboe Okkels delar ofta sin stickningsexpertis på sin blogg och sociala medier, där hon ger tips och tricks för att skapa vackra stickade plagg.

Isländska stickmönster kända för sin unika stil

Istex Isländska stickmönster är kända för sin skönhet, komplexitet och unika stil. De är vanligtvis inspirerade av naturen på Island och inkluderar ofta motiv som snöflingor, fjäll, vulkaner, djur och blommor. En av de mest kända isländska stickade plaggen är Lopapeysa, eller islandströjan. Lopapeysa kännetecknas av sin runda hals och mönster i form av band runt midjan och ärmar. Mönstren är vanligtvis symmetriska och består av geometriska former i olika färger.

Norska designers kända för sina stickmönster

Marte Helgetun är en norsk stickdesigner som är känd för sitt arbete med handstickade plagg och accessoarer. Hon är också en populär bloggare och influencer i Norge. Helgetuns design präglas av hennes skandinaviska stil och enkla, rena linjer. Hon gillar att använda naturliga material som ull och bomull i sina plagg, och fokuserar på funktionalitet och användarvänlighet.

Rauma Garn är en garnleverantör baserad i Norge som producerar högkvalitativa garner för stickning och virkning. De har ett brett utbud av mönster och designer, inklusive PT design.

Sandnes Garn är en populär norsk garnproducent som har ett stort utbud av mönster och stickbeskrivningar till sina garner. Deras mönster varierar från enkla och klassiska plagg till mer avancerade tekniker och mönster.

Stickmönster är en skriftlig beskrivning av hur man stickar ett specifikt mönster eller design på en stickad yta. Det går även att beställa stick och virkmönster från Kaki Design som PDF. 

För att följa stickningsmönstret behöver man ha grundläggande kunskaper i stickning, såsom att kunna sticka räta och aviga maskor.

Här är en allmän beskrivning av hur man kan följa ett stickningsmönster:

  • Läs igenom hela mönstret noggrant innan du börjar sticka, så att du förstår vad som förväntas av dig
  • Kolla vilket garn och vilka stickor som krävs för mönstret, och se till att du har det material som behövs
  • Börja med att sticka en provlapp för att säkerställa att ditt stickfasthet matchar mönstrets rekommenderade stickfasthet
  • Följ mönstret rad för rad. Varje rad kommer att beskriva vilka maskor som ska stickas och i vilken ordning
  • Om mönstret innehåller förkortningar, se till att du förstår vad de betyder innan du börjar sticka
  • Om mönstret innehåller diagram, se till att du förstår hur du ska läsa och följa diagrammet
  • Var noga med att räkna antalet maskor på varje rad och se till att det överensstämmer med det som beskrivs i mönstret
  • Om det inte gör det, kan du behöva justera genom att lägga till eller ta bort maskor
  • Fortsätt sticka enligt mönstret tills du har stickat hela designen
  • När du är klar, kan du följa mönstrets instruktioner för att avsluta arbetet, till exempel genom att fästa trådarna

Genom att följa mönstret noggrant och ta din tid kan du skapa vackra stickade plagg och accessoarer med olika mönster och designs.

Fraktinfo

Ordrar över 700 kr är fraktfria.
Övriga kostar
59 kr Posten ospårbart
69 kr DHL service point
Varor under 500gram skickas som brev med posten. Varor som väger över 500gram skickas med DHL till din service point.
Varor till Finland och Danmark kostar 149:- och skickas med DHL.

Mer om Kaki

Kaki startades år 2000 av Katti Kinnander

Flera leverantörer av garn från hela världen

Ett stort antal GARN-KIT som blivit väldigt populärt 

Sticktillbehör i alla modeller 

Lager och butik i Åre

Kontakta oss

 0647-52280

 order@kaki.se

 Kaki AB, Årevägen 74, 837 52, Åre 

   

Betalas & levereras tryggt med

Copyright © 2022 Kaki AB  |  Sitemap |  Cookies  |  Powered by SiteSmart