Frakt från 59:-   |   Fraktfritt över 700:- (inom Sverige)   |   Vi skickar inom 1-2 dagar   |   Trygga betalningar

Garnkvalitet

HEM / GARN / Garnkvalitet

Kvalitetsgarner för stickning

När det gäller kvalitetsgarner för stickning och virkning finns det många olika typer av garner att välja mellan. Här är några tips på vad du kan tänka på när du väljer garn:

Fiber: Välj ett garn som är gjort av en fiber som du tycker om. Ull och ullblandningar är vanliga val eftersom de är varma och hållbara. Bomull och bomullsblandningar är också populära eftersom de är mjuka och andas väl. 

Kvalitet: Kolla alltid på informationen om garnet för att se hur det har tillverkats och vilken kvalitet det har. Ju högre kvalitet desto mjukare och mer hållbart blir resultatet. 

Färg: Tänk på vilken färg du vill ha. En del garner finns i flera olika färger och nyanser, medan andra endast finns i en eller ett fåtal färger. 

Tjocklek: Tjockleken på garnet påverkar hur varmt och tungt resultatet blir. En tjockare tråd ger en tjockare och mer varm produkt, medan en tunnare tråd ger en mer lätt och luftig produkt.

Tvättanvisningar: Kontrollera alltid tvättanvisningarna på garnet. Vissa garner kan tvättas i maskin medan andra behöver handtvättas för att undvika att de tappar formen eller färgen.

Olika sorters garnkvalitet

Alpackagarn 

Alpackagarn är mjukt och lätt, och lämpar sig väl för stickade plagg som ska ha mycket drapering. Det är också värmande och tåligt. 

Bomullsgarn 

Bomullsgarn är ett annat vanligt val, särskilt för sommarprojekt eftersom det är lätt och andas bra. Det är också mjukt och skönt att arbeta med. 

Effektgarn 

Effektgarn eller glittergarn är ett garn som innehåller små metalliska trådar som ger en skimrande effekt när det används i stickning eller virkning. Det kan användas ensamt eller i kombination med andra garner för att skapa en dekorativ touch på plagg eller accessoarer. 

Kashmirgarn 

Kashmirgarn är en typ av mjukt och lyxigt garn som är tillverkat av hår från Kashmir-geten, en art av getter som är vanligt förekommande i Himalaya-bergen i Asien. Garnet är känt för sin mjuka och varma känsla samt för sin förmåga att hålla formen väl. 

Lingarn 

Lingarn tillverkas av linfibrer och är en mycket hållbar och stark tråd som har förmågan att absorbera fukt och torka snabbt. Det kan vara lite styvt att sticka med till en början, men mjuknar efter tvätt och användning. 

Merinogarn  

Merinofår är kända för sin fina och mjuka ull, vilket gör att garnet som tillverkas av deras ull är idealiskt för stickning. Merinoullgarn är också ofta mycket varmt och isolerande, vilket gör det perfekt för vinterkläder och andra projekt där man vill ha en extra värme och mjukhet. 

Mohairgarn 

Mohairgarner är gjorda av angoraget från getter och är mjuka och fluffiga. De ger dina plagg en elegant glans och värme och är en populär val för sjalar och andra plagg där du vill ha en mjuk och luftig känsla. 

Silkegarn 

Silkegarn ger en lyxig känsla till dina projekt, och är oftast glänsande och slätt. Det är också starkt och värmande. Det finns många fler typer av garnkvaliteter att välja mellan, så det är alltid bra att läsa på om vilka egenskaper de olika garnen har innan du bestämmer dig för vilket du vill använda. 

Strumpgarn 

Strumpgarn eller raggsockgarn är båda typer av garn som ofta används för stickning och virkning av sockor och andra plagg som behöver vara hållbara och tåla slitage. Strumpgarn är vanligtvis gjort av ull eller en ullblandning, och är ofta behandlat för att göra det extra slitstarkt och hållbart. Det är också vanligtvis mjukt och bekvämt att bära. Det finns olika tjocklekar av strumpgarn, från tunna till tjocka, så det är viktigt att välja rätt tjocklek för det plagg du vill sticka eller virka. 

Ullgarner 

Ullgarner är mycket vanliga för stickning och virkning eftersom de är mjuka, varma och tåliga. De finns i många olika variationer, från fin ull till grövre ullsorter. Ullgarner är också naturligt fuktavvisande och luktar inte illa när de blir blöta. 

Återvunnet garn 

Återvunnet garn är ett miljövänligt alternativ för stickning eftersom det är tillverkat av återvunna material istället för att nya resurser används för att producera det. Återvunnet garn ofta en unik karaktär och kan ha olika färgnyanser och texturer på grund av att det är tillverkat av olika material.

Fraktinfo

Ordrar över 700 kr är fraktfria.
Övriga kostar
59 kr Posten ospårbart
69 kr DHL service point
Varor under 500gram skickas som brev med posten. Varor som väger över 500gram skickas med DHL till din service point.
Varor till Finland och Danmark kostar 149:- och skickas med DHL.

Mer om Kaki

Kaki startades år 2000 av Katti Kinnander

Flera leverantörer av garn från hela världen

Ett stort antal GARN-KIT som blivit väldigt populärt 

Sticktillbehör i alla modeller 

Lager och butik i Åre

Kontakta oss

 0647-52280

 order@kaki.se

 Kaki AB, Årevägen 74, 837 52, Åre 

   

Betalas & levereras tryggt med

Copyright © 2022 Kaki AB  |  Sitemap |  Cookies  |  Powered by SiteSmart